Träd med mera logotype

Trädfällning i Halland

Trädfällning i Halland – Träd Med Mera utför trädfällning i Halmstad, Falkenberg & Varberg med omnejd. Vi lämnar alltid gratis offert samt gör hembesök när det behövs. Kontakta oss för rådgivning kring ditt träd. 

Trädfällning

Våra rutinerade och certifierade trädklättrare samt arborister är alla utbildade och har fått erlägga både teoretiska och praktiska prov för att förtjäna sin yrkestitel.

När du anlitar oss för trädfällning så garanterar vi leverans som du kan förvänta dig av ett modernt naturvårdande företag.

 • Certifierade trädklättrare
 • Utbildade Arborister
 • Den senaste tekniken
 • En modern och i de flesta fall elektrifierad maskinpark
 • Heltäckande försäkringar
 • En i alla lägen en kundvårdande och professionell service
 • Nöjd kund garanti

Träd med mera arbetar med trädfällning framförallt i områden kring Halmstad, Falkenberg och Varberg. 

Trädfällning Halland

Varför ska vi anlita en certifierad trädfällare i Halland?

Anledningen till att Youtube är överöst med videos där människor misslyckas med trädfällningen är kanske inte så konstigt, går det snett så går det ofta rejält snett.

Statistiken för arbetsrelaterade dödsfall i samband med trädfällning ligger beklagligt nog i topp år efter år och när det gäller de övriga skadorna, brutna ben, skär- och krosskador samt skador på fastigheter och bilar så förs det ingen statistik, tur är väl kanske de. De vanligaste orsakerna till att dessa olyckor inträffar är att utföraren underskattar komplexiteten som är förknippat med trädfällning. Många överskattar också sin egna förmåga att med precision utföra samtliga moment korrekt.

Tekniken gällande trädfällning utvecklas och förfinas ständigt. Det som gällde i början av 2000-talet har idag förändrats och kompletterats. Skillnaderna är ytterst påtagliga jämfört tex med 70-talets rekommendationer.

Vill du veta med om hur man ska göra så rekommenderar vi  Säker Skogs hemsida. Information om hur man fäller ett träd på ett säkert sätt finns på deras hemsida. 

Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss, vi tar oss alltid tid att hjälpa våra kunder rätt.

Har du ett träd och vill vara säker på att allt sker lugnt, metodiskt och kontrollerat hela vägen fram till den punkt då trädet ligger på marken kapat och klart? Då kan du ringa eller maila våra certifierade, utbildade och erfarna trädfällare i Halland. Vi hjälper dig igenom hela processen.

Trädfällning i Halland

Vår arbetsprocess i Halland

Vår arbetsprocess är väl beprövad för att vara smidig, trygg och överblickbar för dig som kund.

 • Kostnadsfri konsultation
 • Trädbesiktning & Riskbedömning
 • Val av arbetsmetod, sektionsfällning alt. markfällning
 • Prisförslag
 • Accept av offert
 • Vi kommer överens om lämpligt datum för genomförande
 • Trädfällningen utföres (och om överenskommit bortforsling av grenar och stamdelar)
 • Vi krattar och snyggar till efter oss (förutsätter bortforsling)

Vår arbetsprocess är väl beprövad för att vara smidig, trygg och överblickbar för dig som kund

Sektionsfällning i Halland

Vårt enskilt vanligast förkommande uppdrag är avancerad trädfällning. Det är ett uppdrag som kräver arboristens/trädklättrarens specialistkunskap. 

Trädet kanske står nära eller lutar in över hus eller altaner. Det kanske finns elledningar, vägar eller andra hinder. I denna situation så fäller vi trädet i sektioner, s.k. sektionsfällning.

Sektionsfällning är en säker och kostnadseffektiv metod som inte kräver några tunga maskiner som riskerar att göra onödig åverkan på gräsmattor eller övrig växtlighet. 

Våra certifierade arborister/trädklättrare fäller trädet genom att klättra och metodiskt avverka grenar och stamdelar. Utöver vår gedigna erfarenhet så har vi den alla senaste tekniken och utrustningen till vår hjälp. Husqvarna T540i XP (topphandssåg), 540i XP (marksåg) Stihl MS 500i, klätterselar från Teufelberger & Petzl , block, bromsar, firningsrep och specialanpassad klätterteknik för yrkesverksamma arborister.

Trädfällning Halland
Markfällning Halland

Markfällning i Halland

Vid rätt förutsättning och korrekt utfört så är traditionell markfällning en säker samt tids- och kostnadseffektiv metod.

Trädfällningen enligt denna metod bygger på momenten, korrekt riktskär, fällskär med rätt bredd på brytmån samt säkert hörn. När man slutligen sågar av det säkra hörnet så faller träden med full kontroll i den yta som trädfällaren på förhand valt ut som nedslagsplats.

Allt sker lugnt och metodiskt från de att processen inleds till att trädet ligger på marken.

Skogsavverkning och röjning i Halland

Vi utför även skogsavverkning, röjning, gallring samt slutavverkning i Halland. Då arbetar vi i ytor där en skördare inte kommer åt tex i brant eller blöt terräng. Det kan även ske i ytor där maskinen inte blir kostnadseffektiv – då ytan är för liten.

Ett typiskt exempel på ett sådant uppdrag är avverkning av träd på blivande villatomter eller företagsfastigheter.

Skogsavverkning och röjning

Kontakta oss