Trädfällning

– Din arborist i Halland.

Kontakta oss - Svar inom 24 timmar

Trädfällning i Halland

Träd Med Meras arborister anlitas löpande av privatpersoner, bostadsrättsföreningar och kommuner för att genomföra avancerade trädfällningar såkallde sektionsfällningar.

Då du nu sitter och läser denna text så gissar vi att även du/ni är i behov av att anlita ett alltigenom professionellt företag vars personal är certifierade trädfällare/arborister. Och nu, när du gjort det så vill du veta vad det kommer att kosta att fälla era träd.

Det löser vi!

Steg 1. Boka ert kostnadsfria besök genom att klicka på den orangea offert knappen, uppe till höger.

Steg 2. Inom 24 timmar har vi återkopplat till er och bestämt dag och tid för mötet.

Steg 3. Vi träffas. Ni beskriver ert önskemål, vi analyserar trädet/trädens och platsens förutsättningar. 

Steg 4. Vi presenterar en skriftlig, tydlig och väl genomarbetad offert (vanligtvis under tiden vi är på plats)  

Vår gedigna erfarenhet och vårt ständiga fokus på att generera största möjliga kundnytta har utvecklat vår känsla för kreativa och flexibla lösningar. Så utmana oss gärna, vi älskar utmaningar!

Givetvis så löser vi även bortforsling, flisning, utkörning, stubbfräsning, ja till och med vedklyvning om så önskas. 

Välkommen!

Trädfällning

Våra rutinerade och certifierade arborister har alla genomgått krävande teoretiska och praktiska prov för att förtjäna sin yrkestitel.

Vi garanterar er en leverans och servicenivå utöver det vanliga. Vi är ett stolt och hårt arbetande arbetslag som brinner för arboristyrket och mötet med våra kunder. Det vi gör det gör vi riktigt bra, och vi gör det med ett leende. 

 • Certifierade Arborister
 • Utbildade skogsmaskinförare
 • En modern och i de flesta fall elektrifierad maskinpark
 • Heltäckande försäkringar
 • En i alla lägen en kundvårdande och professionell service
 • Nöjd kund garanti

Vi utför trädfällningar över hela Halland. Vårt nav har  historiskt varit Varberg, Falkenberg och Halmstad men i takt med att vi växer så har vi  Kungsbacka och Laholm blivit än viktigare marknader. 

Trädfällning

Anledningen till att Youtube är överöst med videos där människor misslyckas med trädfällningen är kanske inte så konstigt, går det snett så går det ofta rejält snett.

Statistiken för arbetsrelaterade dödsfall i samband med trädfällning ligger beklagligt nog i topp år efter år och när det gäller de övriga skadorna, brutna ben, skär- och krosskador samt skador på fastigheter och bilar så förs det ingen statistik, tur är väl kanske de. De vanligaste orsakerna till att dessa olyckor inträffar är att utföraren underskattar komplexiteten som är förknippat med trädfällning. Många överskattar också sin egna förmåga att med precision utföra samtliga moment korrekt.

Tekniken gällande trädfällning utvecklas och förfinas ständigt. Det som gällde i början av 2000-talet har idag förändrats och kompletterats. Skillnaderna är ytterst påtagliga jämfört tex med 70-talets rekommendationer.

Vill du veta med om hur man ska göra så rekommenderar vi  Säker Skogs hemsida. Information om hur man fäller ett träd på ett säkert sätt finns på deras hemsida.

Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss, vi tar oss alltid tid att hjälpa våra kunder rätt.

Har du ett träd och vill vara säker på att allt sker lugnt, metodiskt och kontrollerat hela vägen fram till den punkt då trädet ligger på marken kapat och klart? Då kan du ringa eller maila våra certifierade, utbildade och erfarna trädfällare i Halland. Vi hjälper dig igenom hela processen.

Trädfällning - Arbetsprocess

Vår arbetsprocess i samband med trädfällning är väl beprövad för att vara smidig, trygg och överblickbar för dig som kund. Så här ser den typiska kundresan ut, steg för steg.

 1. Bokning av kostnadsfritt hembesök
 2. Möte på platsen där trädet/träden står
 3. Ni beskriver era önskemål och baserat på det så presenterar vi den för er bästa lösningen samt er offert
 4. Accept av offert
 5. Vi kommer överens om lämpligt datum för genomförande
 6. Trädfällningen genomförs och om ni önskar även flisning, stubbfräsning och bortforsling 
 7. Vi krattar och snyggar till efter oss
 8. Vi följer upp vårt uppdrag då vår ambition är att ständigt utveckla vår verksamhet 

Vill ni veta mer om vad våra kunder tycker om vårt arbete så klicka gärna på länken för att ta del av deras upplevelser. (google recensioner)

Träd Med Mera

trädfällning

Sektionsfällning i Halland

Vårt enskilt vanligast förkommande uppdrag är avancerad trädfällning s.k sektionsfällning. Det är ett uppdrag som kräver arboristens specialistkunskaper.

Trädet kanske står nära eller lutar in över hus, elledningar, vägar eller andra luft/markhinder.

Sektionsfällning är en mycket säker och kostnadseffektiv metod som inte kräver tunga maskiner som riskerar att göra onödig åverkan på gräsmattor eller övrig växtlighet.

Våra certifierade arborister fäller trädet genom att klättra och metodiskt avverka grenar och stamdelar. Utöver vår gedigna erfarenhet så har vi den alla senaste tekniken och utrustningen till vår hjälp. Husqvarna T540i XP (topphandssåg), 540i XP (marksåg) Stihl MS 500i, klätterselar från Teufelberger & Petzl , block, bromsar, firningsrep och specialanpassad klätterteknik för yrkesverksamma arborister.

Trädfällning Halland

Markfällning i Halland

Vid rätt förutsättning och korrekt utfört så är traditionell markfällning en säker samt tids- och kostnadseffektiv metod.

Trädfällningen enligt denna metod bygger på momenten, korrekt riktskär, fällskär med rätt bredd på brytmån samt säkert hörn. När man slutligen sågar av det säkra hörnet så faller träden med full kontroll i den yta som trädfällaren på förhand valt ut som nedslagsplats.

Allt sker lugnt och metodiskt från de att processen inleds till att trädet ligger på marken.

Markfällning i Halland

Skogsavverkning och röjning i Halland

Vi utför även skogsavverkning, röjning, gallring samt slutavverkning i Halland. Då arbetar vi i ytor där en skördare inte kommer åt tex i brant eller blöt terräng. Det kan även ske i ytor där maskinen inte blir kostnadseffektiv – då posten som ska avverkas är för liten.

Ett typiskt exempel på ett sådant uppdrag är avverkning av träd på blivande villatomter eller företagsfastigheter.

Skogsavverkning

Kontakta oss